Oppdalshistorie

Fotobøker

Oppdal historielag har digitalisert negativsamlingen, det meste glassplater, etter oppdalsfotografen Håkon Steinsheim (1860-1933). I boka Steinsheim fram i lyset presenteres et utvalg på 220 bilder fra denne samlingen. De eldste er tatt i 1880-åra. Her finner du bilder av mange garder og grender - og nesten 600 oppdalinger! Boka får du kjøpt i bokhandelen Norli i Domus Oppdal.

 

 

 

 

 

 

Hundre foto fra Oppdal tatt av mesterfotografen Anders Beer Wilse ble utgitt i bokform av Lars Gisnås i 2006: Wilse i Oppdal. Bildene, som har meget høy kvalitet, er tatt i første halvdel av 1900-tallet forskjellige steder i bygda. Boka er å få kjøpt i bokhandelen Norli på Domus i Oppdal eller direkte fra forfatteren.

 

 

 

Slik_var_det.jpg

I 1983 gav Oppdal historielag ut boka Slik var det -. Bildealbum fra Oppdal. Bildene er knyttet til forskjellige temaer: garden og grenda, skyss- og skysstasjoner, bonden og arbeidsdagen hans, jakt og fangst, skiferindustrien, på bua, kvinna sin arbeidsdag, i skolen, helg og høytid. Bildealbumet får du kjøpt i bokhandelen Norli i Domus Oppdal.